VEGAN BANANEN ROOMIJS

16 September 2016

Vegan banana ice cream

Het klinkt een beetje tegenstrijdig, immers er zit geen druppeltje room in, maar dit ijs is super romig van structuur. Yeah for banana’s! Technisch gezien is dit een super gezond toetje aangezien alle ingrediënten 100% natuurlijk en plantaardig zijn. Dus lekker schuld-vrij snoepen. Om nom nom. Deze combo van banaan, pecannoten en ahornsiroop is echt super, super lekker. Maar met chocolade schaafsel smaakt het ook meer dan yum. En ja, het kan ook met chocolade nog steeds vegan zijn bijvoorbeeld met de vegan fair trade choco van Tony’s Chocolonely.

Het enige nadeel van dit ijs is dat het echt super snel smelt, dus houd die lepel gereed want het is meteen aanvallen! Ook kan je het ijs makkelijk opnieuw invriezen, maar ik zou het wel opnieuw mixen zodat er geen ijskristallen inzitten die de romige structuur kunnen aantasten.

Ingredienten (voor 2)
2 rijpe bananen
20 gr geroosterde pecannoten
1 el ahornsiroop

Bereidingswijze
Pel en snijd de bananen in stukjes. Plaats in een bakje in de vriezer tot goed bevroren.
Pureer de bananen met een staafmixer en schep meteen in twee kommetjes.
Verdeel de pecannoten over de kommetjes en maak af met de ahornsiroop.
En smullen maar!

Neem ook een kijkje bij mijn andere recepten voor nog meer lekkers.

You Might Also Like