DIY Krabplank

8 October 2016

DIY krabplank

Mijn huis is petite en hoewel ik graag heb dat mijn kleine pluizebolletje Tofu hier net zo fijn woont als ik, wil ik niet dat het zo een kattenhuis wordt. Ook houd ik niet van rondslingerende dingen en ruimte opslokkende rommeltjes die maar één functie hebben, dus dan wordt je een beetje creatief. Tofu moet natuurlijk d’r nageltjes bijhouden en dan graag niet aan m’n meubels. Maar zo’n standaard krabpaal vind ik echt super lelijk en het staat ook ontzettend in de weg. De oplossing werd deze simpele DIY krabplank die zorgt dat Tofu lekker kan krabben zonder dat ik er last van heb.

De meeste spulletjes had ik eigenlijk nog in huis, het hardboard had ik over van een andere DIY en het sisal touw kocht ik voor € 0,99 bij de Action. Maar zelfs als je de spulletjes nog moet kopen is dit een hele budgetvriendelijke DIY. Bovendien kan je het touw net zo vaak vervangen als je wilt/nodig is waardoor het eigenlijk alleen maar economischer wordt.

Benodigdheden
sisal touw
plankje hardboard
hobbytacker
4 stukken touw
schroef en schroevendraaier

Werkwijze
1. Maak een gaatje in elke hoek van het hardboard, bijvoorbeeld door een schroef in te draaien (of een gaatje te boren).
2. Niet het begin van het touw op z’n plek met de tacker.
3. Wikkel het sisal touw om het stukje hardboard en niet het uiteinde aan de achterzijde vast.
4. Haal elk stuk touw door een gat en bevestig aan radiator/waar je het wilt hebben.
5. En klaar is je custom-made krabplank!

DIY krabplank

TIP! Tofu is nog te klein om op kattenkruid te reageren, maar om je kat een beetje enthousiast te maken voor de krabspot kan je wat kattenkruid over het touw wrijven. Vaak heb je dan meteen de aandacht…

You Might Also Like