POMPOEN EN PECAN TULBAND

8 January 2017

Pumpkin and pecan bundt cake

Ja, ik kom jullie wederom met een nieuw pompoenrecept lastigvallen. Maar geeft toe, het was allemaal freaking lekker niet? Vandaag heb ik een recept voor een lekkere pompoen pecan tulband dat super makkelijk en vooral ook super lekker is. Heerlijk zacht en juicy, een krokante bite van de nootjes en citroen icing eroverheen. Ooh zo yum ;)

De cake is vol van smaak met warme kruiden als gember, kaneel en een ietsie pietsie nootmuskaat. Bijna als pumpkin spice, maar net anders. Ik gebruikte mijn favoriet, geroosterde flespompoen voor deze cake, maar met gekookte pompoen of pompoen uit blik zou het ook prima moeten lukken. Voor dit recept heb je ook geen mixer nodig, dus het is zonder al te veel poespas zo klaar.

Pumpkin and pecan bundt cake

Ik ben een grote fan van de Nordic Ware tulband pannen en dankzij mijn lieve zus CuliNessa heb ik er nu ook ééntje in mijn bezit (yes, my precious). Ik gebruikte niet al het beslag, omdat ik bang was dat de cake zou overlopen gedurende het bakken. Maar volgens mij zou het prima moeten passen. Let goed op dat je het beslag goed verdeelt over de vorm en de zijkanten meepakt. De cake zal in het midden altijd iets meer rijzen en anders krijg je zo een gekke zwevende cake en das geen gezicht.

Pumpkin and pecan bundt cake

Zelf vind ik het prettig de cake eerst 20 min te laten afkoelen, dan lichtjes op het aanrecht aan te tikken alvorens het uit de vorm te verwijderen. Ik plaats de cake dan weer terug in de vorm, dek het af met een vochtige doek en laat het zo volledig afkoelen.

Pumpkin and pecan bundt cake

Ingredienten cake
225 gr suiker
525 gr bloem
15 gr baking powder
3 gr baking soda
7 gr zout
1.5 tl gember
1 tl kaneel
snufje nootmuskaat
525 gr geroosterde pompoenpuree
4.5 ei (M)
180 ml zonnebloemolie
130 gr gehakte pecannoten

Ingredienten icing
sap van een 1/2 citroen
75-100 gr poedersuiker

Werkwijze
Verwarm oven voor op 170 C.
Beboter en bestuif de bakvorm met bloem.
Plaats alle droge ingredienten in een kom en meng met een garde even door elkaar.
“Steel” één eetlepel van de droge mix en voeg dat toe aan de pecannoten. Dit zal voorkomen dat de nootjes allemaal naar beneden zakken tijdens het bakken.
Mix nu de pompoenpuree samen met de eieren en olie tot een goed gemengd geheel.
Voeg de helft van de droge mix toe aan de pompoen en roer even door met een houten lepel of spatel.
Voeg de rest van de droge mix en 3/4 van de pecannoten toe. Roer door tot het net een geheel begint te worden. Het geeft niets als er nog wat strepen van de bloem zichtbaar zijn.
Verdeel 2/3  van het beslag over de bakvorm. Meng de rest van de pecannoten door het beslag en verdeel verder over de bakvorm.
Plaats de cake in het midden van de oven en bak voor ongeveer 50 min.
Laat de cake minimaal 20 minuten rusten en afkoelen alvorens uit de vorm te verwijderen.

Voor de icing meng je het citroensap samen met de poedersuiker tot een glad geheel.
Als de cake volledig is afgekoeld kan je de icing eroverheen drizzellen en klaar is kees.

Neem ook een kijkje bij mijn andere recepten voor nog meer lekkers.

You Might Also Like