KOKOSMOUSSE MET MANGO

1 March 2017

Cocos mousse met mango

Ik ben een ontzettende zeikerd wanneer het op eten aankomt en met desserts ben ik een nog grotere zeur. Maar lekker hoeft niet moeilijk te zijn, dus daarom heb ik een heerlijk simpel toetje voor jullie. Ja, toetje! Ok, vooruit je mag het ook een dessert noemen either way I give you kokosmousse met mango.

Het is een recept voor luchtige kokosmousse zonder extra geur, kleur en smaakstoffen mét vers fruit. Gewoon puur natuur. Nou bijna dan, want er gaat wel wat suiker in. Ik gebruik een “echt” vanillestokje omdat ik het aroma zo lekker vind en van die zwarte spikkels word ik altijd zoooo blij. Alleen al zo een stokje opensnijden en uitschrapen is al een genot vanwege de heerlijke geur die dan vrijkomt. Maar met vanillesuiker of essence kan het natuurlijk ook.

Cocos mousse met mango

Mocht je het nog niet kennen, santen is dikkere kokosmelk van de eerste persing. Ik gebruik graag santen van het merk Kara omdat dat een goede volle kokossmaak heeft zonder gekke toevoegingen. Kokosmelk gebruik ik het liefst van Aroy-D om precies dezelfde redenen.

Ooh ja, en heb je net als ik ook zo een collectie van gerecyclede crème brûlée schaaltjes staan dan kan je daar nu weer ‘s een keer gebruik van maken zoals het bedoeld is. Nee, niet voor je theezakjes, plantenzaadjes, waxinelichtjes of al die andere troepjes. We gaan er eindelijk weer een heerlijk dessert in maken. Een ander schaaltje of kommetje kan natuurlijk ook ;)

Cocos mousse met mango

Ingrediënten (10-12 personen)
200 gr santen
70 gr suiker
1 vanillestokje
300 gr slagroom
2 blaadjes gelatine
1 rijpe mango in stukjes gesneden

Werkwijze
Week de gelatine ongeveer 15 min in koud water tot de blaadjes soepel zijn.
Kook de santen samen met de suiker en het vanillestokje tot kookpunt.
Haal van het vuur en los de gelatine er in op.
Zeef het kokosmengsel en laat afkoelen tot ongeveer 40 °C.
In de tussentijd klop je de slagroom stijf.
Als het kokosmengsel is afgekoeld mix je er een beetje slagroom doorheen.
Vervolgens spatel je dit mengsel in drie delen door de slagroom en dit giet je in je schaaltje naar keuze.
Plaats dit minimaal 2 uur in de koelkast en serveer met de mangostukjes.

Das pas een echt wolkentoetje!

You Might Also Like